dilluns, 9 de desembre del 2013

L' educació en la comunicació audiovisual

Us heu preguntat mai la importància d'una bona educació en els mitjans audiovisuals i per tant en aprendre a ser un bon espectador? Doncs en això es va basar una classe de COED on a continuació trobareu tot allò que vaig creure era imprescindible del que dèiem.

La imatge té un codi universal. Però malgrat això no tothom ho veu de la mateixa manera. Hi ha elements en el llenguatge visual que pot ser no ens donem compte que hi són però aquests influeixen a l’hora de rebre la informació.

També no sempre veiem la realitat total sinó aquella de qui ens ho està mostrant.

Tant la família com l’escola es qui influeix de manera indirecta, encara que aquesta sigui negativa. També al educar a ser audiència influeixen totes dues parts.

Si com a mestres no intervenim a saber què son audiència, no els hi podrem donar una vesant positiva. La societat ha de saber que la televisió i altres mitjans també eduquen.

Tot allò audiovisual que ha estat posat a l’aula es fa com a complement a allò que ha dit el professor. Són maneres d’ensenyar diferents però que alhora causen efectes diferents.

Per tant, cal fer una alfabetització també audiovisual i digital.

Així, no és que les noves generacions siguin més aptes sinó que han nascut amb les noves tecnologies i se’ls fa més fàcil adaptar-se al canvi.

Fins aquí tot per avui, ens veiem en una altre entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada