dijous, 2 de gener del 2014

Tot s'acaba...

Aquest ha estat un semestre inoblidable. El primer de tota la meva formació universitària. Diuen que els principis són durs i que desprès ja ve tot rodat, però jo no m'imagino millor manera d'haver començat. Cada dia tinc més clar que he pres la decisió correcta tant en la carrera, amb la facultat i sobretot a la professió a la qual vull dedicar tota la meva vida.

En tot aquest temps m'ha acompanyat aquest petit company de viatge que s'anomena blog on he penjat tant les activitats obligatòries realitzades per el mòdul de L'escola d'Educació Infantil, com aquelles que més m'han agradat de les altres matèries.

Espero que allò publicat hagi estat d'ajuda a més d'una persona en diverses ocasions o que ho pugui ser en un futur perquè aquesta professió no para!

Dono per ara aquest blog tancat però qui sap si d’aquí un temps el reobro o en faig un explicant les meves vivències a l'escola.

Fins sempre!

La Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador segons Benjamin Bloom

Què és això? Jo sincerament quan vaig veure sobre que aniria la classe no tenia ni la més mínima idea però ara us ho explicaré i així quedarà tot més clar!

Es tracta doncs d’una manera de classificar les activitats educatives. Ho trobareu en aquest arxiu quines han estat les classificacions que s’han fet i les actualitzacions que ha anat sofrint.

En aquesta imatge també podreu veure que ara aquestes activitats ja no s’anomenen amb nom sinó amb verb i que estan ordenades en forma de piràmide de més inferiors a la base cap a les d’ordre superior a la cúspide


A continuació us deixo amb l'exercici que hem realitzat a GTIC on he classificat a través de la conceptualització de B. Bloom totes les activitats que hem anat realitzat al llarg del semestre.

El nostre propi escriptori a la xarxa

Sempre es cansat cada vegada que obrim el nostre ordinador o tauleta anar obrint una a una les nostres pàgines preferides, els correus, diaris, etc. No seria millor tindre-ho agrupat tot en un mateix lloc?

Això ho podem fer gràcies a Netvibes un escriptori virtual on et permet tindre tot allò que consideres interessant per a tu.

És una eina molt pràctica si volem fer una visita ràpida a les nostres bústies de correu, tant el personal com el professional, o donar una ullada als titulars dels diaris que més ens agrada llegir. Aquí us mostro un exemple amb la meva compta de Netvibes.


Es sense dubte una eina que ens facilita i molt la nostra navegació a internet.

Ens veiem dintre de poc!

Contiuem amb les creative commons






Ja fa unes quantes entrades us vaig comentar què eren les Creative Commons però no vaig deixar-vos exemples clars. Per això el motiu d’aquesta entrada és conèixer diferents llocs on baixar-nos arxius amb la llicencia totalment lliure. 
Si el que volem són imatges les podem trobar a través de:
  • Flickr on és la gent que penja les seves pròpies imatges, la majoria de molta qualitat. Aquí l’únic problema que podríem trobar és que algunes tenen certs drets reservats.
  • Wikimedia Commons és la xarxa pròpia de fotografies de la Fundació Wikimedia.


  • També trobem Tumblr o Instagram












Per el que fa al text, sempre haurem de mirar abans de copiar-lo si té alguns drets reservats o si els té tots.

Per la música ho podem fer a la plataforma jamendo on tota la música que hi ha és gratuïta o a les pàgines web dels propis autors.
I finalment per els vídeos o bé els veiem al YouTube on tots els usuaris poder compartir-hi vídeos i també visualitzar-los.


Així ja tenim tota la informació d’on extreure contingut digital de forma lliure i gratuïta

Fins la pròxima!