dimecres, 30 d’octubre del 2013

Qui ets tu, Ainoa?

Un dels exercicis a realitzar a l'assignatura de COED era una redacció titulada Qui ets tu? En ella ens teniem que centrar en una persona de la classe i descriure qui era ella. En el meu cas vaig triar a l'Ainoa. És una de les persones amb les que millor em porto de la universitat, segurament perquè som molt iguals. Per fer aquest treball teníem que fer-ho en suport digital, una fotografia, i un text de 200 paraules parlant sobre aquella persona.

Personalment em va encantar l'experiència que vaig obtenir a través de fer aquest treball ja que vaig poder conèixer moltísimes coses més d'ella que segurament si no haguès fet el treball ni m'haurien passat per el cap. A continuació us deixo amb la foto que vaig triar per al treball.



Això és tot per avui, fins la pròxima!

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Primer projecte de plàstica: fem una obra Land Art

Ja hem realitzar el nostre primer projecte de plàstica. Aquest es basava en el Land Art una corrent artística ben curiosa: es fan les obres en plena naturalesa i no perduren en el temps. Si voleu saber més sobre això us deixo l'enllaç de la Wikipèdia on trobareu tota la informació de què consisteix i els seus principals artistes.


Així doncs un cop sabem en què consisteix aquesta tècnica, vam començar a realitzar la nostra obra.  El que volíem representar amb un símbol celta eren els diferents moments de la vida.


La primera branca està constituïda amb colors clars que simbolitzen les coses bones de la vida: els bons records, la família, els amics, etc. Les tonalitats més apagades, ens recorden els mals moments, les malalties, les morts de les persones estimades i les males relacions. I l'ultima branca construïda amb les tonalitats més neutres que representen el treball o els estudis.




Espero que us hagi agradat el nostre treball tant com a nosaltres, fins la propera!

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Experimentem? Juguem i treballem amb fang!

Una de les coses més maques d'infantil és treballar amb els infants els diferents materials. Doncs nosaltres per un dia ens vam convertir en nens i nenes i com si tinguéssim 4 anys, vam fer la nostra experimentació amb fang. 


           
Va ser molt divertit encara que desprès teníem fang per tot arreu! Malgrat això va ser molt interessant treballar amb diferents tipus de fang i veure quines textures té.










Quan es va acabar la part d'experimentar venia el millor, crear un hàbitat i un conte per la nostra figura! En el nostre cas va ser una girafa que va trobar un lloc on veure aigua mentre buscava a la seva família que la havia perdut enmig de la sabana! Espero que us agradin les fotos del nostre petit conte



 


Això es tot per ara, fins aviat!

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Llegim un llibre sobre els blogs?

En aquest primer mes universitari, ens han fet llegir un llibre que tracta sobre aquesta eina de comunicació: els blogs. Teniem com a data límit per haver-nos llegit aquest llibre el passat dijous 17 d'octubre. Així faríem una petita tertúlia a classe de que ens havia semblat i intentar treure allò més destacable i que creiem essencial.

Entre tots vam coincidir que el més important que ens remarca sobre els usos del blog és:

  • Sempre hem de citar les nostres fonts, siguin escrites o posant el link d'on hem trobat aquella informació
  • Una part negativa dels blogs és que tothom pot opinar de tot i això pot causar conflictes.
  • Hi ha una gran diferència entre les persones que viuen en un entorn digital i els qui no, per això no fa falta haver nascut en l’era digital.
  • Amb la nova Escola que està sorgint amb la era digital permet una interacció entre professor alumne. Això permet una major comunicació i col·laboració entre professor alumne
  • En els blogs totes les entrades tenen la mateixa importància.

A continuació us deixo un petit fragment del llibre i que ens pot ser útil


Aqui arriba el final d'aquesta entrada, fins la propera!

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Tot el que hi ha a internet pot ser nostre? Coneixem les Creative Commons

Molt sovint agafem allò que trobem a internet, i amb un simple botó dret ho guardem  per a nosaltres però, això és legal?

En un dia de la classe de GTIC vam estar parlant de si tot allò que està a la xarxa ens pertany o és robar com si ho faríem a una botiga física. Desprès d'estar una estona debatin-ho el nostre professor ens va presentar les Creative Commons. Aquestes són llicencies digitals són les que ens permeten utilitzar allò que trobem o bé per editar-lo o treballar-hi.

A continuació us deixo amb l'enllaç per a obtenir aquesta llicencia per als vostres llocs web o blogs, i trobar més informació de com funcionen.




Fins aquí aquesta entrada, espero haver-vos estat útil i que ara ja sapigueu que volen dir aquestes dos CC quan us les trobeu en una pàgina web. Fins la propera!

dilluns, 7 d’octubre del 2013

Aprenent més coses noves. Fem un vídeo a Youtube

Això que la vida universitaria és totalment diferent, jo personalment a la classe de GTIC ho veig clarament. Aquesta setmana hem après més coses noves: com penjar un vídeo a Youtube i editar-lo a la mateixa plataforma. Com a futura mestra crec que els vídeos es una eina essencial per a la nostra professió. Tant com per a fer-lo servir amb els alumnes per remarcar millor allò dit a l'aula, com per a crear records com seria un recull dels millors moments de l'actuació de Nadal realitzada per els nens.

Com que és quelcom important ens ha tocat realitzar amb aquesta eina, desconeguda en el meu cas, per editar i realitzar els vídeos des de la mateixa xarxa. És una forma senzilla i divertida de poder realitzar els nostres propis vídeos.

Així que us deixo amb el vídeo realitzat amb la Meritxell on expliquem el que ens pot passar un dia qualsevol..